Een eerlijke, sociale en duurzame economie is mogelijk! Dat is wat ons binnen United Economy verbindt.

Tijdens deze sessie hoor je waarom het anders organiseren van geld daar zo belangrijk voor is. De sessie start met het filmpje ‘A flaw in the monetary system’. Dit onder begeleiding van Frank Jongejan, bestuurslid van United Economy. Aansluitend hoor je van Annemieke Gildhuis (Active Health Foundation) en Monique Verstraten (Natuurcentrum Arnhem) hoe zij met Uniteds aan de slag zijn gegaan … en wat dit oplevert.

‘Meer impact met hetzelfde geld’

Door Active Health Foundation werd in het voorjaar van 2018 een donatie verstrekt voor het project ‘Handen ineen, handen in de grond’ van het Natuurcentrum. Een project dat zich erop richt mensen met diverse achtergronden samen te laten werken in de leertuin van Stadsboerderij de Korenmaat.

De door het Natuurcentrum ontvangen Uniteds worden vervolgens besteed bij andere deelnemende bedrijven. De presentatie van Monique en Annemieke brengt de verbindende kracht van circulair geld in beeld. Als deelnemer wordt je uitgenodigd actief mee te denken over voordelen, belemmeringen, oplossingen en vervolgstappen. Het geeft je een goede indruk van de meerwaarde van zaken doen met circulair geld. 

Deze sessie start om 14.40 uur in de Tourmalijn-zaal (1e verdieping Iona-gebouw) en eindigt om 15.45 uur.

Share This